Siska Caneel

Over deze doula

Misbruik rapporteren

foto Siska Caneel
Populair

Siska Caneel

Hallo, mijn naam is Siska Caneel. Ik  ben moeder, grootmoeder,  zus,  vriendin, collega en bovenal mens. Ik ben een open en empathische vrouw, met vaak een vleug humor. Ik houdt van mensen, ik wil naar ze luisteren, me in ze verdiepen, hun beste kanten naar boven krijgen, ze altijd in hun eigen waarde laten. Ik ga graag met ze in gesprek, laat me verrassen door andere gedachten en geniet van nieuw verkregen inzichten. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar goed luisteren en je in een ander kunnen verplaatsen is belangrijk. Je kunt anders zijn, maar niemand is goed of fout. Luisteren naar en praten met mensen is echt leerzaam. Het maakt mij een rijker mens.

Toen ik in 2019 van Jetty Kuijper hoorde over de training tot levenseinde-Doula heb ik me erin verdiept en me al snel opgegeven. Het waren zinvolle en leerzame dagen en zeker intensief. Maar ik kwam daarna tot de conclusie dat het goed bij me past en een mooie aanvulling is op mijn dagelijkse werk in de uitvaartbranche.

Wanneer je mij inhuurt als levenseinde-Doula hoef je beslist geen gebruik te maken van mijn expertise als uitvaartbegeleider. Die keus ligt geheel bij iedereen zelf. Natuurlijk geeft het een inzichten voor het ander, maar het zijn voor mij toch twee verschillende banen.

In het dagelijkse leven ben ik uitvaartbegeleider. Al sinds 2005 heb ik een eigen bedrijf in Arnhem. Het is een prachtig en boeiend beroep. Natuurlijk is er veel verdriet en onmacht bij de nabestaanden. Aan mij de taak daarnaar te luisteren, de wensen van de overledene en de wensen van de nabestaanden te verbinden, en dan voor alle betrokkenen een respectvolle uitvaart te organiseren. Men moet de overledene daarin herkennen. De uitvaart is het definitieve afscheid en het begin van de verwerking. De vele ervaringen in en door mijn werk opgedaan schrijf ik op. Daar maak ik kleine blogs van die men kan lezen op mijn website in de rubriek “blauwe regen”.  In 2017 zijn een aantal van die blogs gebundeld en uitgegeven. Medio september 2020 zal een nieuwe bundel verschijnen. De ervaringen worden gepubliceerd om anderen op een ontspannen manier te laten meekijken naar de mogelijkheden waarop men met rouw, verlies en uitvaarten kan omgaan. Met speciale aandacht voor kinderen, omdat er in hun begeleiding nog heel wat te doen en verbeteren valt. Daarvoor heb ik ook een speciaal project ontwikkelt, de TranenTas.

Voel je vrij, kijk op mijn website, en maak daarna eventueel een afspraak met me.  We kunnen vrijblijvend eerst met elkaar kennismaken en daarna bekijken of ik iets voor jou kan betekenen in deze laatste fase van je leven.

Adres

Contact

Adres
152, Salvatorplein, Eimersweide, Arnhem, Gelderland, Nederland, 6832AE, Nederland
Telefoonnummer
Postcode
6832 AE Arnhem
Social Information

Author Info

Jetty Oosterman

Lid sinds 4 jaar geleden
Bekijk profiel