Opties en kosten

Vanwege de Corona zijn de trainingen geannuleerd. Vanaf juni zijn ze in kleine groepjes van drie personen  weer opgepakt i.v.m. de 1,5 meter regel. Tevens is er inmiddels een online-variant ontwikkeld.

 1. De online-variant. Je ontvangt de Levenseindegids per mail. Daarnaast ontvang je een aantal schriftelijke opdrachten.  Je kunt er zelf voor kiezen om die (deels) wel of niet te doen zonder terugkoppeling, maar als je daadwerkelijk naar buiten wilt treden als levenseindedoula, dan is het een verplicht onderdeel. Deze online variant is wat meer een training, gericht op kennisoverdracht en minder op retraite-elementen. Met deze optie kun je onmiddellijk starten als het jou uitkomt. Deze online versie kost € 325,– (zonder terugkoppeling van opdrachten) en  € 345,– met terugkoppeling en incl. certificaat. Dit certificaat zegt niets over de mate van geschiktheid; het is een bewijs van deelname.
 2. Wil je online starten, maar ook het certificaat en alle lesmaterialen ontvangen, kennismaken met mij en anderen, wat retraite-elementen ervaren, de workshop hand- en voetmassage/aromatherapie volgen, dan moeten de online-opdrachten zijn ingeleverd en kun je op een later moment intekenen voor een bijeenkomst van een (lange) dag of twee dagen. Deze optie kost  € 225,– extra. Als je dit vooraf kiest, betaal je voor optie 1 en 2 samen € 475,–.
 3. Drie aaneengesloten dagen RE-training in een kleine groep in Terwolde. Ook hier ontvang je vooraf het PDF en de opdrachten, waar je deels ter plekke aan werkt en je hebt de keuze tot terugkoppeling naderhand, zodat je een certificaat ontvangt als bewijs van deelname of niet. Deze 3-daagse kost € 475,–.  DATA: De volgende optie is in principe (afhankelijk van Corona-ontwikkelingen in groepjes van drie of meer) op 21, 22 en 23 augustus; 25, 26 en 27 september; 9, 10 en 11 oktober; 20, 21 en 22 november. Bij voldoende belangstelling (min. 3 personen) gaan ze door. Laat me maar weten als je interesse hebt, ook als je je al hebt aangemeld.
 4. De individuele variant: Heb je behoefte aan een week verdieping en verstilling? Een week waarin je in alle rust en met volle aandacht kunt werken aan de opdrachten? Geef jezelf dan een verblijf cadeau in het vakantiehuis of in het gastenverblijf bij mijn dijkhuisje. Eén week in de nabijheid van de IJssel,  inclusief individuele training/coaching en alle materialen (vanaf €750). Een verblijf met twee personen (je huidige of toekomstige collega bv.) kan ook (prijs in overleg).

Bij optie 2 en 3 geldt:

 •  Als je van ver komt, is er beperkt een mogelijkheid om te overnachten tegen betaling. (Bedrag afhankelijk van de plek). Zelf linnengoed/slaapzak meenemen. De cateringkosten en taken splitsen we op. Samen koken of een avondje uiteten gaan? Dat bepalen we ter plekke en in overleg. 
 • Zeker als je met meerdere personen wilt deelnemen, kun je ook zelf een datum voorstellen. We moeten de corona-maatregelen afwachten.   
 • Naast bovenstaande opties kan er in samenspraak een individueel traject op maat samen gesteld worden. 
 • Als er vraag naar is, komen er weer drie losse (zon) dagen in Apeldoorn bij Mim’s kleur of in Terwolde. 
 • Grotere groepen en/of trainingen voor instellingen/bedrijven kunnen eveneens in overleg worden opgezet. Prijs afhankelijk van groepsgrootte, locatie en invulling in overleg.

 

Materialen die je ontvangt als je kiest voor de volledige RE-training (naast “de Levenseindegids”,E- book van Ondernemersacademie PUURST, over marketing) zijnde informatiegids “de laatste levensfase), Kaartendeck de Zielsrouteplanner, boek “Met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei” en evt. het certificaat. NB Niet voor de online -variant optie 1.

Wil je daadwerkelijk naar buiten treden als ambiteuze Levenseindedoula, dit beroep profileren en een vermelding op deze website, dan kun je kiezen voor het PLUS-pakket. Dat kan nadat je de training hebt gevolgd EN de opdrachten hebt ingeleverd (en dus het certificaat mag ontvangen).

Uiteraard kun je ook tijdens of na de RE-training nog besluiten om te kiezen voor dit PLUS-pakket. 

Dat bestaat uit:

 • een jaar lang vermelding op de websites www.levenseindedoula.nl / end-of-life-doula.com (verlenging mogelijk na wederzijdse evaluatie)

jaarlijks minimaal twee terugkom-/inspiratiedagen op locatie, met keuze-workshops waaronder

 • de workshop aroma-therapie en hand- en voetmassage van Mirjam (praktijk van de kennis uit het E-book oefenen)
 • workshop over het proces om het beroep onder de aandacht te brengen. Na de training staan je klanten niet als vanzelf op je stoep. Je zult hard aan de slag moeten met zichtbaarheid, marketing en meer zaken die nu eenmaal horen bij het ondernemerschap. Als lesmateriaal heb je al het E-book van Annemieke Tissink van PUURST ontvangen; daarnaast komt er een webinar of inspiratie-bijeenkomst.
 • workshop over de Zielsrouteplanner door Gerda Duin van Vrouw & Verbinding
 • nader te bepalen onderwerpen/workshops (eigen inbreng en voorstel wordt op prijs gesteld)
 • regelmatig online contact bv. via een besloten Facebookgroep of mail
 • regelmatig een nieuwe update van de bijgewerkte Levenseindegids
 • t.z.t. een exemplaar van het promotieboekje “de levenseindedoula” met mogelijkheid tot het aanschaffen van extra exemplaren tegen gereduceerd tarief.
 • Evt. ook extra exemplaren van de informatiegids “De laatste levensfase” voor je klanten met korting.
 • t.z.t. een mooi speldje van de blauwe vlinder als logo/symbool van de levenseindedoula.    foto logo Rinus Oosterman
 • Al met al een prachtige mogelijkheid om mee te denken, en bij te dragen aan het neerzetten van een bijzonder beroep en uitbreiding van onze kunde en kennis!
 • Prijs PLUS-pakket € 250,00.  Als je op voorhand intekent kost dit € 150,–.                                                   

De trainingslocaties zijn ook apart te huren, voor jouw workshop of relaxmoment. www.DroomBuitenhuis,nl

Aanmelden? klik op de button AANMELDEN.

Jetty Kuiper-Oosterman staat ingeschreven als geregistreerd docent bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs