Boeken

o.a. “Met het hoofd ..”, de Levenseinde-DOULA

Ik heb inmiddels drie boeken geschreven:

Mijn eerste boek “Met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei” is autobiografisch en een pleidooi voor openheid.

Het gaat over latten op latere leeftijd, over het leven en het levenseinde.
Na een leven van bijna 50 jaar samen, maar op het punt om te scheiden, vermoed ik dat er bij mijn man sprake is van aspecten van Asperger. Er vallen steeds meer puzzelstukjes. Dit weten geeft ontschuldiging. Het boek beschrijft mijn proces, belevingen en ervaringen, vanuit mijn perspectief. Inmiddels zijn we een tijdje verder. We wonen niet meer onder hetzelfde dak, maar zijn nog wel getrouwd. Over dit alles, de worstelingen, het onbegrip en de weerstand van anderen etc. heb ik een boek geschreven. Over mijn wanhoop af en toe en vooral ook over het herrijzen uit de as! Ik ben dankbaar voor deze ervaringen en zie ze als kansen voor groei!
In dit boek loopt ook als een rode draad de dood en levenseinde-coaching en een (spiritueel) leef- en leerproces. Ik voel nog meer dat het mijn missie is om mensen te stimuleren openheid en kwetsbaarheid toe te laten. Om mensen in hun kracht te zetten.

Steeds vaker krijg ik vragen om coaching voor andere vrouwen en soms paren (in soortgelijke situaties en relaties). Er zijn veel mensen die zich herkennen in mijn verhaal; dat verbaasd me niet en was precies de reden om het boek uit te brengen.

Ik ben dankbaar voor de vele mooie kansen die het leven me geeft, ook op latere leeftijd. De wereld ligt voor me open en ik draag graag mijn steentje bij om dat van anderen iets mooier te maken, als dat kan.

Dit boek is op dit moment alleen nog te koop via mijzelf. De prijs is 16.50. De verzendkosten met track en trace zijn 4,85. Ophalen in Terwolde of Apeldoorn kan ook. Als je het boek wilt bestellen, mag je het geld overmaken op NL70 INGB 0002664223 t.n.v. Jetty Oosterman. Als je me dan per mail bv. laat weten waar het heen kan, zal ik het opsturen. Wil je een gesigneerd exemplaar, met jouw of een andere naam, laat dit dan ook even weten. N.B. Track en trace naar Belgie is € 9.00.

Een prachtige recensie van de Nederlandse Vereniging van Autisme, waar ik blij mee ben.

RecensieNVA

Mijn tweede boek is de Levenseindegids

De levenseindegids is op dit moment alleen nog als lesmateriaal voor een training beschikbaar als PDF. Zoals de titel al doet vermoeden, is dit boek gericht op de laatste levensfase. Van jezelf of iemand in je omgeving. Het zijn tips en gedachten van een end-of-life-DOULA, die al jaren ervaring heeft opgedaan met afscheid en uitvaarten. Ik merk dat de dood nog steeds een taboe is en mensen angst aan jaagt. Ik hoop met dit boek een stukje angst weg te nemen en mensen tools te geven om er beter op voorbereid te zijn. Wat kun je doen voor iemand die net slecht nieuws heeft gekregen? Kun je iemand ondersteunen? Wat helpt en wat juist niet? Het boek is een pleidooi om niet te wachten tot het laatste moment; wellicht heb je dan niet de kans meer om je wensen uit te spreken. Door het vroegtijdig te doen, zorg je voor rust op vele fronten!

Vervolg op boek 1: Op lemen voeten, maar met hele grote vleugels

Na het verschijnen van mijn eerste boek in 2018 is mijn leven sterk veranderd. Ik woon inmiddels alleen en heb enorme transformatieprocessen doorgemaakt. Ik ben gescheiden, heb mijn twin flame ontmoet, ben ernstig ziek geweest en over dit alles ben ik blijven schrijven. De RE-training is veranderd en richt zich nu naast levenseindedoula’s ook op souldoula’s (gericht op de huidige veranderingen waar we als wereld inzitten) en mensen in een twin flame-connectie, die anderen daarbij als souldoula willen ondersteunen. Mijn ervaringen dienen deels als lesmateriaal. Daarnaast zal er in 2024 een boek uitgegeven worden, dat een compilatie is van al het geschrevene.

*****************************************

Daarnaast is er  nog een stille droom, een klein boekje of een geschenkwaaier met foto’s, quotes etc. over de Levenseindedoula. Omdat het beroep zo nieuw is, willen we natuurlijk ook dat mensen er over horen.

In dit kleine boekje staat te lezen wat een levenseindedoula is in mijn optiek, wanneer je deze kunt inzetten, wanneer je zou kunnen doorverwijzen als hulpverlener en vooral ook wat je kunt doen als je dit werk graag zelf zou willen aanbieden. Naast deze praktische informatie hoop ik dat het vooral een mooi boekje wordt, dat mensen niet afschrikt maar juist over de drempel haalt om zo de dood wat meer onderdeel van ons leven te laten zijn.

Het boekje zal hopelijk binnenkort op de markt gezet worden. Momenteel ben ik nog in de fase van schrijven, herschrijven en polijsten tot een mooi geheel. Met wat gedichtjes, bijzondere foto’s en quotes. Blij ben ik met input van verschillende mensen, die kritisch en stimulerend meedenken.

© Jetty Oosterman | Website door Quist ICT