Wat je wel en niet kunt verwachten

Als je mee gaat doen met de RE-training krijg je vooraf een uitgebreid boekwerk in PDF-vorm met informatie over het werk als levenseindedoula, maar bv. ook wat over het stervensproces, rouwen, etc. Met linkjes en andere verwijzingen ter verdieping. Er is veel aandacht voor de rol van levenseinde-doula in de laatste levensfase en het deel erna. Wat doet ze wel? Wat liever niet?  Je proeft even aan allerlei onderdelen, zoals goede vragen stellen, dat totaal nieuwe beroep, die wat andere beroepshouding, zelfzorg, uitvaart. Het is de aftrap van een proces dat meer of minder diep kan gaan, maar altijd wat in gang zal zetten. Nadenken over je eigen levenseinde raakt ons allemaal. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je daar tijd en energie voor vrijmaakt.

Je bepaalt zelf wat nog uitgewerkt mag gaan worden bij jou. Misschien wil je nog een opleiding tot (rouw-)coach of als stervensbegeleider gaan doen; of een uitvaartopleiding; iets met teksten schrijven, met aanraking of energiewerk, omgaan met verlies en verdriet of iets in de palliatieve zorg.  Werken als vrijwilliger kan ook een goede aanvulling zijn om je daadwerkelijke ervaring te vergroten. Legio mogelijkheden. Misschien voel je dat jij al voldoende bagage hebt in jouw rugzak. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij nu in een fase van je leven zit dat je zelf nog erg worstelt met bepaalde zaken. Dan is dit wellicht niet het juiste moment voor jou om onze RE-training te volgen. Voordat iemand zich aan kan melden, heb ik eerst een uitgebreid telefonisch gesprek. Daar wordt meestal wel duidelijk of de timing voor jou geschikt is of dat je beter eerst kunt werken aan jezelf. Deze training is duidelijk niet bedoeld als een vorm van therapie om te werken aan je eigen losse eindjes. Ruimte voor het uitgebreid uitwisselen van persoonlijke rouw en verdriet-ervaringen bieden we doelbewust niet.

Als je na het lezen van de Levenseindegids en het volgen van de RE-training voelt dat je er daadwerkelijk mee naar buiten wilt treden, mag je daar zelf actief mee aan de slag gaan. Je maakt in de RE-training kennis met o.a. aromatherapie en ethoerische olie, handmassage, een voetmassage, een voetwassing, met Godinnenkracht, het kaartendeck De Zielsrouteplanner, met het aanroepen van Engelen, met vormen van meditatie en ontspanning, met wat ademwerk, met de werking van edelstenen, met de kracht van en ontroering van muziek, etc.. In alle onderdelen zoeken we waar mogelijk naar een link met het levenseinde, maar het verdiept jou zelf als mens natuurlijk ook. Mocht een van deze onderdelen je erg aanspreken, dan kun je daar op een later moment een verdieping in gaan zoeken. In iedere RE-training maak je kennis met het bijzondere doch simpele energiewerk Soul Body Fusion®. Ook zal er geregeld een training worden aangeboden waarbij een dagworkshops Soul Body Fusion is opgenomen, waarna je daar aan apart certificaat van krijgt dat je recht geeft om 1-op1-sessie te gaan geven aan anderen. Dit is een mooie aanvulling van je diensten als levenseindedoula, en kan voor een groter publiek ingezet worden. Je mag jezelf promoten via de Soul Body Fusion-groep Nederland.

De RE-training vindt plaats in mijn vakantiehuis met kleine groepjes, omdat ik dat plezierig vind en mensen wat persoonlijker wil leren kennen. Na de RE-training kan iemand zich immers profileren op een gezamenlijke website. Ik verwacht van de deelnemers die als levenseindedoula naar buiten gaan treden een actieve houding. We zullen dit nieuwe beroep samen op de kaart moeten zetten! Mocht het aantal aanmeldingen groter worden, dan wijk ik uit naar een locatie buitenaf.

foto Rinus Oosterman; ook van de vlinder als logo

Om het beroep te promoten verschijnt binnenkort o.a. het boekje “Het levenseinde en de levenseindedoula”, met laagdrempelige informatie, quotes, foto’s. Dat wordt dan ook een deel van het lesmateriaal. Daarnaast kun je exemplaren kopen als promotiemateriaal (bv. voor artsen of clienten) tegen gereduceerd tarief. Van bepaalde producten waar met name Mirjam mee werkt tijdens de RE-training kun je desgewenst iets kopen.

Met een speldje/ van de blauwe vlinder, het logo van de  Levenseindedoula, onderscheid je je! Het speldje kan ons helpen om wat vaker te mogen vertellen over ons werk.

Alles groeit en bloeit nu al en ik hoop op input van velen!

© Jetty Oosterman | Website door Quist ICT