Wat je wel en niet kunt verwachten

Als je mee gaat doen met de RE-training krijg je vooraf een uitgebreid boekwerk in PDF-vorm met informatie over het werk als levenseindedoula, maar bv. ook wat over het stervensproces, rouwen, etc.

Er is veel aandacht voor de rol van levenseinde-doula in de laatste levensfase en het deel erna. Wat doet ze wel? Wat liever niet?  Je proeft even aan allerlei onderdelen, zoals goede vragen stellen, dat totaal nieuwe beroep, die wat andere beroepshouding, zelfzorg, uitvaart. Je bepaalt zelf wat nog uitgewerkt mag gaan worden bij jou. Misschien wil je nog een opleiding tot (rouw-)coach of als stervensbegeleider gaan doen; of een uitvaartopleiding; iets met teksten schrijven, met aanraking, omgaan met verlies en verdriet of iets in de palliatieve zorg. Legio mogelijkheden. Misschien voel je dat jij voldoende bagage hebt in jouw rugzak.

Daarnaast krijg je een aantal opdrachten, deels op schrift om uit te werken. Het is ieders eigen keus en verantwoordelijkheid hoe serieus je hier mee aan de slag gaat. Maar als je het certificaat wilt, is terugkoppeling nodig. Het is de aftrap van een proces dat min of minder diep kan gaan, maar altijd wat in gang zal zetten. Nadenken over je eigen levenseinde raakt ons allemaal.

Ik werk vanuit mijn vakantiehuis met kleine groepjes, omdat ik dat plezierig vind en mensen wat persoonlijker wil leren kennen. Na de RE-training kan iemand zich immers profileren op mijn website. Ik verwacht van de deelnemers die als levenseindedoula naar buiten gaan treden een actieve houding. We zullen dit nieuwe beroep samen op de kaart moeten zetten!

Om naar buiten te treden via de website www.levenseindedoula.nl of www.end-of-life-doula.com kun je kiezen voor het PLUS-pakket.

Daarvoor     

  • moet je de volledige RE-training hebben gevolgd,

  • is de levenseindegids goed bestudeerd,

  • zijn alle opdrachten gedaan en ingeleverd,

  • ben je enthousiast om actief een bijdrage te willen leveren en

  • volg je minimaal 2 jaarlijkse bijscholings- en ontmoetingsdagen.

foto Rinus Oosterman; ook van de vlinder als logo

  • Om het beroep te promoten verschijnt hopelijk eind 2020 o.a. het boekje de Levenseindedoula, met laagdrempelige informatie, quotes, foto’s. Een exemplaar krijg je als onderdeel van het Pluspakket. Daarnaast kun je exemplaren kopen als promotiemateriaal (bv. voor artsen of clienten) tegen gereduceerd tarief.
  • T.z.t. een speldje van de blauwe vlinder, het logo van de  Levenseindedoula, kan ons helpen om wat vaker te mogen vertellen over ons werk.
  • Alles groeit en bloeit nu al en ik hoop op input van velen!

Meer informatie over het PLUS-pakket bij opties en kosten.