Inspirerende mensen, producten en diensten in uitvaartland.
Nr. 1: de Bloemenband.
Dan ben je kunstenaar. Opgeleid aan de Rietveld Academie. Niet altijd word je er financieel rijk van, maar je doet werk waar je je hart en ziel inlegt. Ook heel wat waard. En dan komt corona…… je droom stort als een kaartenhuis in elkaar. Je krijgt een TOZO-uitkering, maar daar word je ook niet echt blij van. Geen vetpot, maar vooral ook niet goed voor je zelfbeeld. Je weet dat het niet aan jou of je capaciteiten ligt, want velen worstelen, ook in andere sectoren. Gedeelde smart?! Maar toch….
Dan sterft ook nog eens je beste vriend. En dat in een tijd dat afscheid nemen behoorlijk aan banden is gelegd. En dan krijg jij opeens de ingeving om een bloemenband om de kist te ontwerpen. En dan zeggen anderen “Wat mooi! Daar moet je wat mee gaan doen!” En daarmee krijgt je leven een compleet andere wending!
Dit is in een notendop het verhaal zoals ik het afgelopen weekend begreep van Jantine Kraaijeveld. Wil je meer over haar, haar verhaal en haar bijzondere producten weten, kijk dan op www.bloemenband.nl of doe haar een FB-vriendschapsverzoek.
Zij heeft de laatste dagen geregeld gepost over haar ervaringen op de beurs.
Op maandag 4 juli heeft ze terugblikkend op de Funeral Fair haar mijmeringen over deze omslag in haar leven gepost. Een soort nachtelijke overdenkingen van een (beginnend) ondernemer. Heel herkenbaar voor velen van ons! Wakker liggend met vele vragen die dan door je hoofd gaan. Heb ik er goed aan gedaan dat… Was het deze investering qua tijd en geld wel waard? ….. Wat als… en nu???
Ik blik met spijt terug en baal er van dat ik de levenseindedoula’s niet heb genomineerd voor een Funeral Award. Dat dit kon is me volledig ontgaan helaas. En toen ik het ontdekte was de inschrijftermijn al voorbij. Hoe kan dit nou….? Tja…, soms gebeuren er dingen die je liever anders had gezien. Niet te lang bij stilstaan; geen onnodige energie in stoppen!
Jantine was wel genomineerd, maar heeft hem helaas niet gewonnen. Wel is ze bedolven onder complimenten vanuit de branche en van vele anderen. De feedback van haar klanten is overweldigend positief. Ik vind de bloemenband vernieuwend en ook niet onbelangrijk: laagdrempelig, milieuvriendelijk, betaalbaar en haalbaar voor een grote groep mensen! Je kunt er eigen bloemen insteken of kruiden bv., die je kunt laten indrogen. De bloemenband kan ook om een boom, een urn of wat je maar wilt. Laat Jantine maar meedenken, daar is dit creatieve bolwerk een superster in!
Juist een persoonlijke touch is zo waardevol. De uitvaart waarbij de kleinkinderen uit opa’s tuin bloemen en groenten plukten, waarna we er samen een bloemstuk voor op de kist van maakten, staat me nog goed bij. Opa’s klompen mochten ook mee. Het zijn de kleine dingen die een grote impact kunnen hebben.
Jantine is niet de enige die in corona-tijd een omslag heeft gemaakt, in dit geval naar de uitvaartbranche. Corona heeft ons toch ook nog wat goeds gebracht! Voor mij wordt het steeds duidelijker dat dit veel meer blijkt te zijn dan we nu wellicht beseffen. Op weg naar een nieuwe wereld vol licht, liefde en verbinding! Dankbaar dat ik steeds meer van dit soort vuurtorens in mijn leven ontmoet!