Souldoula.

De stervensbegeleider van het oude (tijdperk) en de vroedvrouw van het nieuwe.

Het woord popt al een tijdje op. Een van de deelnemers aan de training zat in een traject met een bijzondere zielsverwant en noemde het. Het resoneert met iets in mij, net als “De doula’s van de stad” van Adelheid Roosen, die een voorstelling wilde maken als ode aan de vrouwelijke kracht.  Zielscoach, dat traject heb ik een tijdje geleden gevolgd, maar ik voel niet de behoefte om me zo te noemen. Soms wordt een levenseindedoula, een end-of-life-doula ook wel midwife of the Soul of souldoula genoemd. Toch behelst voor mij de term zoveel meer. De stervensbegeleider van het oude (tijdperk) en de vroedvrouw van het nieuwe. – the new age. Een souldoula is iemand die even naast je loopt, die je weer laat geloven in jezelf! Het is iemand die zelf het nodige heeft meegemaakt in het leven en daar uit geklauterd is. Verlies van een dierbare, gezondheid, een job, relaties, een burn out, een ernstig ongeval of wat dan ook lieten je zakken op de bodem, maar uiteindelijk groeide je naar een hogere versie van jezelf. Groei gaat gepaard met pijn. In heftige transitietijden kun je wel wat hulp gebruiken, temeer omdat anderen in je eigen omgeving je vaak niet goed meer kunnen volgen en begrijpen. Sommigen hebben hun twin flame ontmoet en kwamen zo in heftige transformatieprocessen. Dark nights of the Soul zijn/waren pijnlijk maar zo leerzaam, voor wie er naar wil en durft te kijken. Het leidt vaak tot onverwachte keuzes van de ziel, beroepsmatig, relationeel. Op weg naar werkelijk leven vanuit jouw zielsmissie?! Wat wil jij, wat raakt jou diep in je ziel?

Vanuit uit mijn eigen Twin Flame-proces, waar ik in onder gedompeld werd in 2020 en waar ik sindsdien over schrijf, heb ik recent besloten dat ik mijn kennis daarover wil delen als twin flame-coach. Steeds vaker worden mensen naar mij doorverwezen via met name mijn vriendinnen of vinden ze mij na wat speurwerk op Internet. Nu is het de tijd om het om te zetten naar een coachingsaanbod. Als het jou aanspreekt, voel je dan vrij om mij daarover te benaderen. Mijn mailadres is [email protected]. Mijn telefoonnummer is 06-29403849. Daarnaast wil ik in mijn eigen training voor Levenseindedoula’s steeds meer aandacht geven aan de souldoula. Op mijn andere website www.JettyOosterman.nl staat ook een bijdrage over de souldoula en het ontstaan.

Tijdens de eerste 5-daagse RE-training van februari 2023 voelde ik wat het nog meer mag gaan worden. Mijn bedrijf heet al vanaf 2007 “the circle of life”.  Als doula ondersteun ik bij zwangerschap of geboorte.  Als levenseindedoula doe ik dat tijdens de laatste fase of het sterven. Als (life-)coach mag ik mensen tijdens hun leven begeleiden. Ik ondersteun mensen op bijzondere momenten in hun leven, op  kruispunten. Momenteel richt ik me vooral op het beschrijven van mijn eigen processen en het trainen. Dat alles zal op enig moment naar buiten komen in boekvorm en binnenkort al als lesmateriaal voor de RE-training nieuwe stijl/ De eerste staat gepland van 22-26 april 2024 in Zutphen. In alle gevallen probeer ik de ander weer terug te zetten in de eigen kracht. We zijn immers zoveel krachtiger dan we onszelf soms laten geloven. Je dat weer gaan herinneren, daar gaat het om! En dat gebeurt ook tijdens de 5-daagse RE-training, waarbij naast kennis over het werk van een levenseinde/souldoula  jouw eigen groei een boost krijgt o.a. via energetisch werk.  En de meeste mensen die daar op mijn bank zitten hebben ook de capaciteiten om dat weer door te geven aan anderen. Niet alleen in  de laatste levensfase, maar al ver daarvoor. De dood bespreekbaar maken, is bewustwording geven over het leven. Over de kostbaarheid daarvan. Over regie hebben en houden over jouw leven! Geef het niet uit handen!

Vanaf 2023 geven we geboorte aan de RE-training voor Levenseindedoula’s en/of Souldoula’s. Het kind mag zich in vrijheid gaan ontwikkelen. Iedere (soul-) doula brengt zijn of haar authentieke zelf mee en helpt anderen bij de grootse overgangen van de derde naar hogere dimensies. Hij/zij steunt de mensheid en moeder Aarde. Die hebben je nodig nu! We groeien van angst naar liefde en dat mag massaal gedeeld gaan worden. Je voelt zelf wel of jij dat baken van licht kunt zijn voor een ander. Net als een levenseindedoula redt een souldoula niemand, lost ze niks voor je op, healt/heelt ze je niet maar wandelt ze een stukje mee op jouw soms wat donkere pad, zodat jij je eigen licht weer kunt herinneren.

Niet iedere souldoula zal zijn of haar twin flame hebben ontmoet en dat hoeft ook niet, maar het is wel fijn als iemand die in zo’n situatie zit, terecht kan bij een ander, een soort coach, die benaderd vanuit de ziel. Als je met mensen op een andere energie-vibratie praat over bv. dit energetische proces, zullen ze veelal luisteren en reageren vanuit de mind, en dat geeft kans op push-energie. Zonder oordeel, zonder verwachtingen ben je vanuit je ziel altijd aanwezig in het moment. Als er triggers zijn, mag je er mee gaan zitten en het proberen te neutraliseren. De intentie is om zoveel mogelijk te leven vanuit vrede. Vrede met jezelf, vrede met wat is, vrede met de wereld. De focus mag daarbij zoveel mogelijk op jezelf gericht zijn en niet zozeer op een ander. Zelfs niet op je twinflame!

De SOULDOULA helpt je bij het geboorte geven aan de beste versie van jezelf.  Voor dit onderdeel in de vernieuwde RE-training heb ik Vandevi gevraagd om haar unieke bijdrage te leveren. Zij heeft weer net een andere kijk op de souldoula, maar dat verrijkt ons alleen maar. Voel wat bij jou past. Haar kijk op de souldoula, die zij associeert met de zielevroedvrouw kun je lezen op het eerste blog op haar website www.Vandevi.nl/blog 

Van het eerste paar dat deelnam aan de eerste 5-daagse in 2023 kreeg ik deze respons:

Rob Spee:  Wow Jetty, echt wow… Voor mensen die Jetty pas net, of misschien al langere tijd volgen: als je de kans krijgt om een RE-training bij deze wijze vrouw te doen, en dan ook nog het geluk hebt een groep te mogen treffen als de magische zusters en priesteressen die ik heb mogen leren kennen deze dagen… Ik kan alleen maar zeggen: doe het nu. Wat je leert, wat je meekrijgt, wat het losmaakt, het is nauwelijks te beschrijven. Dankbaar voor deze helende rijke RE-training, deze wonderbare trainer en magische vrouw, deze lieve mensen en dit prachtige, en zo noodzakelijke beroep waar nog veel meer van gezien mag worden. Heel veel liefs voor jou Jetty, en dankjewel 💚

Rosella Spee-Koning Lieve Jetty, het was echt een onvergetelijke reis die we met elkaar mochten maken. Zo diep, zo echt en zo verbindend. Een week die diepliggende processen in mezelf omhoog bracht, en zo’n sterke transformatieve kracht had. Ik voel me rijk, vervuld en dankbaar…voor de inzichten, kennis, en bovenal de magische verbinding en oeroude herkenning onderling. Ik had me geen mooier begin van een nieuw hoofdstuk als Levenseinde doula / Souldoula kunnen wensen 🥰🙏🕯️

Van Maya Verhulst kreeg ik deze respons, om op de site te zetten: (zij was het die de term souldoula lanceerde voor mij)
Lieve mooie Jetty
Afgelopen februari 2023 stapte ik bij jou binnen in jou fijne vakantiehuisje waar ik de 5 daagse Levenseinde-Doula kwam volgen.
En ik had allerlei “hoofdstukken”  maar mijn hart was leidend hierin, dit omdat ik jou in december 2022 telefonisch had gesproken, en de klik was er meteen. Ook nodigde Jetty tijdens ons telefoon gesprek mij uit om gewoon te blijven slapen deze 5 dagen, gewoon ook op gevoel…. het open welkomstgevoel was gezet! 
Mijn Soul-Sister was zojuist overleden en je steunde me meteen met wat ik op dat moment nodig had.
Het bijna laatste wat mijn lieve Sister &  ik hadden besproken was waarom is er geen spiritueel hospice? ik hoor het haar nog steeds zeggen, in volle verontwaardiging. hoe kan dat nu?
En we hadden meteen allerlei ideeen. Wat een energie maakte dit los en het liet mij ook niet meer los.
 Zij vertelde als ik blijf leven dan gaan we dit opzetten! ja dit zouden we samen wel eens gaan doen, tja het liep anders, maar ik was meteen AAN en nog steeds.   Ik weet bijna zeker dat ze mij hierbij ook naar Jetty heeft geleid…
Jaren geleden heb ik de opleiding Stervensbegeleiding gevolgd en daarna geparkeerd omdat er eerst nog andere levenslessen geleerd mochten worden. En vorig jaar voelde ik, ja ik heb een verdieping te leggen, de wereld vraagt hierom buiten mij maar ook een Roep die als een stuwende kracht door me heen spiraalde. Maar ik zocht geen technische kennis maar op een diep spirituele laag waar er een andere taal is, wie ben ik en wat kan ik als Levenseinde-Doula betekenen.
De vrouw in mij wilde hier betekenis aan geven. En ik had geen betere plek kunnen vinden dan bij jou, Jetty.
We hadden een knusse groep wat veilig voelde en waarin alles gedeeld kon worden en wat we ook deden vanwege deze vellige setting.
ja mijn eigen afscheid kwam ook aan bod, niets vreemds aan. Juist om dit zelf ook bespreekbaar te kunnen maken was heel fijn!
En wat mij zo aanraakte, nu nog steeds nu ik dit typ is dat jij de Godinnenenergie meenam…. wauw!!! hierop kon ik meteen verbinding maken en zorgde ervoor dat ik volledig aanwezig kon zijn al was ik zelf ziek op dat moment.
Deze 5 daagse heeft echt een levensveranderende shift gemaakt in mij, ik werd gehoord en gezien en de draai heb ik kunnen maken, niet wetende dat ik een paar weken later zelf een operatie zou ondergaan.
Angst voor de dood heb ik niet, ook al heb ik de dood meerdere keren aangekeken in de afgelopen 46 jaar, integendeel zelfs, ik was meer bang om te leven, en nog banger om mezelf te mogen zijn, en nu zie ik helder dat we in volledige overgave mogen.   Hier heeft deze 5-daagse zeker aan bijgedragen.   Het was de bevestiging die ik zocht en nodig had.
De verbinding met de mensen uit de groep is & was  zo warm &  liefdevol.  Alleen dat al is zo helend.
En Jetty met al haar wijsheid in levenservaring, nee niet uit een boekje, maar recht uit haar mooie hart!
Ze vertelt precies zoals het is, maakt het vooral niet mooier, maar wel zachter.
Mocht je op een of andere manier op het pad van Jetty gezet worden net als ik, weet dan dat het jou Tijd is om deze verdieping in jouzelf te maken,  zonder poeha… Doe het maar!
Mij maakt het blij om Haar zo in het licht te zetten want deze vrouw heeft haar verhaal te vertellen na oa  vele vele uitvaarten die zij heeft begeleidt en vooral de weg hiervoor om degene die stervende is te ondersteunen op alle manieren wat je als “leek” nog niet kon bedenken dat het ook zo kan.
Liefdevol aanwezig zijn in al wat er is. En als het dan toch je Tijd is om te gaan dan maar met deze Vleugels om je heen.
Jetty voelt voor mij als een moeder die weet! Voorbij de woorden..
Dus mocht jij een twijfel hebben nog, bel gewoon op en je hart opent zich vanzelf.
Wees een vrouw en of man van betekenis in deze wereld met de juiste mensen die ook puur zijn en weten wat ze te bieden hebben.
het begint met de juiste info en dat heeft Jetty allemaal in Huis.
Liefs aan jou,
Maya Verhulst