Souldoula. Het woord popt al een tijdje op. Een van de deelnemers aan de training zit in een traject met een bijzondere zielsverwant en noemde het. Het resoneert met iets in mij, net als “De doula’s van de stad” van Adelheid Roosen, die een voorstelling wilde maken als ode aan de vrouwelijke kracht.  Zielscoach, dat traject heb ik een tijdje geleden gevolgd, maar ik voel niet de behoefte om me zo te noemen. Soms wordt een levenseindedoula, een end-of-life-doula ook wel midwife of the Soul of souldoula genoemd. Toch behelst voor mij de term zoveel meer. Een souldoula is iemand die even naast je loopt, die je weer laat geloven in jezelf! Het is iemand die zelf het nodige heeft meegemaakt in het leven en daar uit geklauterd is. Verlies van een dierbare, gezondheid, een job, relaties of wat dan ook lieten je zakken op de bodem, maar uiteindelijk groeide je naar een hogere versie van jezelf. Groei gaat gepaard met pijn. In heftige transitietijden kun je wel wat hulp gebruiken, temeer omdat anderen in je eigen omgeving je vaak niet goed meer kunnen volgen en begrijpen. Sommigen hebben hun twin flame ontmoet en kwamen zo in heftige transformatieprocessen. Dark nights of the Soul zijn/waren pijnlijk maar zo leerzaam, voor wie er naar wil en durft te kijken. Het leidt vaak tot onverwachte keuzes van de ziel, beroepsmatig, relationeel. Op weg naar werkelijk leven vanuit jouw zielsmissie?!

Tijdens de eerste 5-daagse RE-training van februari 2023 voelde ik wat het mag gaan worden. Mijn bedrijf heet al vanaf 2007 “the circle of life”.  Als doula ondersteun ik bij zwangerschap of geboorte.  Als levenseindedoula doe ik dat tijdens de laatste fase of het sterven. Als (life-)coach mag ik mensen tijdens hun leven begeleiden. Ik ondersteun mensen op bijzondere momenten in hun leven, op  kruispunten. Momenteel richt ik me vooral op het beschrijven van mijn eigen processen en het trainen. In alle gevallen probeer ik daarbij de ander weer terug te zetten in de eigen kracht. We zijn immers zoveel krachtiger dan we onszelf soms laten geloven. Je dat weer gaan herinneren, daar gaat het om! En dat gebeurt ook tijdens de 5-daagse RE-training, waarbij naast kennis over het werk van een levenseindedoula  jouw eigen groei een boost krijgt o.a. via energetisch werk.  En de meeste mensen die daar op mijn bank zitten hebben ook de capaciteiten om dat weer door te geven aan anderen. Niet alleen in  de laatste levensfase, maar al ver daarvoor. De dood bespreekbaar maken, is bewustwording geven over het leven. Over de kostbaarheid daarvan. Over regie hebben en houden over jouw leven! Geef het niet uit handen!

Vanaf 2023 geven we geboorte aan de RE-training voor Levenseindedoula’s en/of Souldoula’s. Het kind mag zich in vrijheid gaan ontwikkelen. Iedere (soul-) doula brengt zijn of haar authentieke zelf mee en helpt anderen bij de grootse overgangen van de derde naar hogere dimensies. Hij/zij steunt de mensheid en moeder Aarde. Die hebben je nodig nu! We groeien van angst naar liefde en dat mag massaal gedeeld gaan worden. Je voelt zelf wel of jij dat baken van licht kunt zijn voor een ander. Net als een levenseindedoula redt een souldoula niemand, lost ze niks voor je op, healt/heelt ze je niet maar wandelt ze een stukje mee op jouw soms wat donkere pad, zodat jij je eigen licht weer kunt herinneren.

De SOULDOULA helpt je bij het geboorte geven aan de beste versie van jezelf. 

Van het eerste paar dat deelnam aan de eerste 5-daagse in 2023 kreeg ik deze respons:

Rob Spee:  Wow Jetty, echt wow… Voor mensen die Jetty pas net, of misschien al langere tijd volgen: als je de kans krijgt om een RE-training bij deze wijze vrouw te doen, en dan ook nog het geluk hebt een groep te mogen treffen als de magische zusters en priesteressen die ik heb mogen leren kennen deze dagen… Ik kan alleen maar zeggen: doe het nu. Wat je leert, wat je meekrijgt, wat het losmaakt, het is nauwelijks te beschrijven. Dankbaar voor deze helende rijke RE-training, deze wonderbare trainer en magische vrouw, deze lieve mensen en dit prachtige, en zo noodzakelijke beroep waar nog veel meer van gezien mag worden. Heel veel liefs voor jou Jetty, en dankjewel 💚

Rosella Spee-Koning Lieve Jetty, het was echt een onvergetelijke reis die we met elkaar mochten maken. Zo diep, zo echt en zo verbindend. Een week die diepliggende processen in mezelf omhoog bracht, en zo’n sterke transformatieve kracht had. Ik voel me rijk, vervuld en dankbaar…voor de inzichten, kennis, en bovenal de magische verbinding en oeroude herkenning onderling. Ik had me geen mooier begin van een nieuw hoofdstuk als Levenseinde doula / Souldoula kunnen wensen 🥰🙏🕯️