Is er sprake van ‘fasen’ in het Twinproces, waar de meesten doorheen gaan?

Hieronder tref je mijn visie op het Twin Flame/Twin Ray-proces en de fasen daarin. Anderen hebben daar weer een andere visie op en er zijn ook mensen die helemaal niet geloven in het bestaan van Twin Flames. Kies jouw wijsheid en eigen waarheid. Of je in een Twin Flameproces zit, dat weet alleen jijzelf. Zoek geen bevestiging bij anderen, zelfs een medium weet het niet voor jou!  Korte uitleg in het filmpje en uitgebreide beschrijving daaronder, voor wie er echt interesse in heeft, omdat dit juist de zo specifieke kenmerken zijn die horen bij dit bijzondere fenomeen.

Op de vraag of er sprake is van fasen in het Twinproces, is het antwoord dus: “Ja! Maar die fasen zijn niet lineair en verlopen niet voor iedereen op dezelfde manier. Ieder proces is immers uniek. Het kan een houvast geven, maar klamp je er vooral niet aan vast!” Als je hier iets mee hebt, heb je wellicht ook interesse in “Waves of Twin Flames”. Drie tijdsgolven waarin Twins samen kwamen. Inmiddels, eind 2024, wordt er zelfs gesproken over een vierde golf. Google maar eens. In mijn lesmateriaal ga ik op dit soort zaken dieper in. Misschien is dat wat voor jou? Kijk dan bij mijn aanbod!

Een Twin Flame/Ray wordt gezien als ‘Eén ziel in twee lichamen!’ Jouw andere helft dus. Je kunt in grote lijnen een aantal fasen of stadia onderscheiden. Waar gesproken wordt over Divine Feminine en Divine Masculine gaat het over energie. Een DM kan ook in een vrouwelijk lichaam wonen en andersom.

Voor het ontmoeten is er vaak een, soms al jarenlange, fase, waarin je een diep verlangen voelt. Dit speelt eigenlijk al voordat je elkaar hebt ontmoet: soms voel je zelfs dat je hier op aarde helemaal niet wilt zijn in deze tijd of je hebt het gevoel in relaties met anderen dat er iets mist. Je hebt alles wat je hartje begeert, in de ogen van anderen, maar jij voelt een gat in je ziel en kunt er niet precies de vinger op leggen. Bij mij werd het verlangen naar ‘diepe liefde, diepe intimiteit’ zo groot dat ik uiteindelijk na een halve eeuw de stekker uit een eigenlijk best goed huwelijk moest trekken. Ik hunkerde ernaar om me gekend te voelen op lagen die nog niet werkelijk gezien en gevoeld konden worden door mijn echtgenoot, gewoon omdat ik op een andere frequentie begon te leven dan hij. Zonder precies te weten wat er gaande was, overigens. Dus ik kende mezelf ook niet meer. De oude Jetty leek steeds meer te verdwijnen, al was dat een innerlijk proces en was er uiterlijk weinig anders te zien.

Op een bepaald moment krijg je een glimp van de ander (die diepe zielsliefde) of ontmoet je elkaar daadwerkelijk. Tijdens onze eerste ontmoeting wist ik het direct: “Jij bent het! Jij bent mijn tweelingziel”. Ik hoorde een soort stem die het me vertelde. Bizar!

Je valt ogenblikkelijk als een blok voor elkaar, hoewel het zeker niet altijd zo wordt uitgesproken. Vaker niet dan wel eigenlijk, zeker in de beginfase. Het voelt alsof je eindelijk thuiskomt. Wat een feest van herkenning! Alles valt samen. Wat sprankelt het tussen jullie. Dit is de droomrelatie waar je altijd op gewacht hebt. Je kunt over alles praten met die wildvreemde! Je snapt direct waarom ze dit ‘het andere deel van jouw ziel’ noemen: Eén ziel in twee lichamen. Je komt in een soort honeymoon-fase, in een liefdesbubbel.

“When two souls fall in love, there is nothing else but the yearning to be close to eachother.”

Maar die fase kan niet lang bestaan, meestal slechts enkele weken tot hooguit een paar maanden, want de energie is veel te heftig. Je brandt elkaar en jezelf op als je in die fase samenblijft. Het heftige gevoel wordt overigens niet altijd, of meestal niet, ook uitgesproken, juist omdat het zo intens voelt. De separatiefase die onvermijdelijk volgt, voelt aanvankelijk zo pijnlijk, bijna als een soort straf, want het mooiste wat je dacht te hebben gevonden, word je ook weer afgenomen. Er volgt een tijd, waarin beiden erg op zichzelf worden teruggeworpen en in gaan. Een cruciale en onvermijdelijke fase in het Twin Flameproces.

De fase van ‘running en chasing’ is ontstaan. Eentje, meestal degene met de meest mannelijke energie gaat op de vlucht; het is te overweldigend; hij kan het niet ‘handelen’ en duikt liever zijn holletje in of de man-cave. De ander rent er achter aan. Er ontstaat afstand, ook letterlijk, want er moet gewoon ruimte komen om weer terug te komen bij jezelf. Uitreiken en afwijzen, soms gebeurt dat een aantal malen achter elkaar. Niet met en niet zonder elkaar kunnen. Echt even afstand nemen is gewoon het beste, al is het niet het makkelijkste, want dat heen en weer-gedoe tussen sommige Twins is ook niet alles. Er ontstaat onrust. Wat gebeurt er toch allemaal? Wat eng is dit. Je wordt gewoon overheerst door gedachten aan die ander en dat wil je helemaal niet. Dus ga je proberen met andere ogen te kijken en zie of zoek je ook minder leuke kanten. De eerste kleine irritaties ontstaan. Zo geweldig is hij/zij nu ook weer niet. Er ontstaan interne discussies waar je eerst zo ongeveer over alles op één lijn leek te zitten. Hij of zij is vaak niet eens het type waar je altijd op valt. De vrouwelijke energie is vaak meer naar buiten gericht, maar dit is niet een proces waarbij het verstandig is om te klagen over de acties van je DM. bv. op Facebookforums. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond, maar als je echt graag die RE-Union met de ander wilt, kun je beter het gevraagde innerlijke werk gaan doen. Dat is nodig!!!

De hermitfase/de kluizenaarspositie maakt een tijdlang deel van je leven. Je maakt je los niet alleen van je Twin, maar ook van anderen om je heen. De fase van diep reflecteren, diep contempleren, oude pijn, oude wonden en overtuigingen aankijken, maar vooral kunnen groeien en evolueren, in vol vertrouwen dat dit nu het beste is voor alle partijen. De ander wijst jou niet af, maar wijst in deze fase vaak zichzelf nog af. Hij of zij voelt zich nog niet goed genoeg, nog niet voldoende in balans. En dan kun  je maar beter niet in elkaars energieveld zitten.

Maar wat je ook probeert, hij woont in je hoofd en hart en daar zal hij altijd blijven zitten ook. Dat ontdek je gaande het proces, dat jaren kan duren. Al snel werd mij duidelijk dat separatie, los van elkaar, zo broodnodig en noodzakelijk is: “Separation is preparation for Union and it’s protection of the connection”:. Dit proces gaat ook over de balans in je eigen mannelijke en vrouwelijke energie vinden. Over zoeken naar informatie over dit nieuwe en nog zo onbekende fenomeen en naar hulpbronnen van buitenaf. Je beseft uiteindelijk dat je je wel MOET overgeven.

Het gaat niet alleen om de bestemming, het einddoel, maar om de volledige reis! Geniet vooral van de stappen die je al hebt gezet en die welke je nog zult blijven zetten gedurende de rest van je leven hier op aarde en elders……. This is infinite, eternal, everlasting!

Surrender! Als je dat niet doet, en blijft vasthouden aan die ander en de pijn die hij of zij jou geeft met het vertrek en stoïcijns gedrag, dan wordt dit proces extra heftig en pijnlijk. Het is een rollercoaster, maar jij mag leren om daar bovenuit te groeien en de rust, vrede, vreugde, innerlijke balans te vinden die je nodig hebt. Dat gebeurt nadat je gewerkt hebt aan allerlei zaken als zelfliefde, oude pijn, voorouderlijke patronen. Maar eerst is er werk aan de winkel: diep innerlijk werk: kind-pijn, trauma’s, vorige relaties, zelfs vorige levens, andere sfeerwerelden…. De lijst is oneindig! Er is geen ontkomen aan. Zoveel nieuws kwam tot me en werd me soms letterlijk in de schoot geworpen. Zoveel nieuwe contacten kreeg ik ook. Veel openbaringen, veel inzichten vanuit dit en vorige levens, zoveel mocht ik uitwerken. Het gaat voorbij aan de menselijke logica. Een belangrijke les: ‘Neem het niet persoonlijk’. Niet de reactie van je Twin, maar ook niet van anderen…….. Je zou het gevoel krijgen dat je ‘niet spoort”,

Want eigenlijk is dit proces een immens geschenk: Waanzinnig mooi, magisch zelfs, maar het geeft ook veel gestruggle, tot het moment dat er werkelijke overgave plaatsvindt, vanuit een diep vertrouwen en weten dat deze processen een groot geschenk zijn. Je groeit op een immens niveau en krijgt steeds meer een diep innerlijk vertrouwen dat je nooit meer NIET één kunt zijn met deze specifieke ander. Want je kan niet stoppen met denken aan die ander: of je het nu wilt of niet, je wordt als een magneet naar elkaar toe getrokken. Overdag is er vaak nog wel wat afleiding, maar vooral in de nacht voel je de ander aan je trekken. Je wordt soms overspoeld met verdriet waarvan je voelt dat het niet echt van jou is. Je pikt de emoties van de ander op. Want:

Het is vooral een energetisch proces. Energie kun je niet zien, maar wel voelen. Je mag jezelf overstijgen. Je mag BEYOND gaan. Terwijl er in jouw fysieke wereld niks te zien is, heb je op energetisch niveau wel degelijk contact. En dan komt vanzelf een keer die RE-union. Daar mag je op leren vertrouwen. Maar eerst moet er dan veel geheeld zijn bij beiden. En dat kan een langdurig proces zijn, wat jaren kan duren. Zeker als één van beiden veel uitdagingen op zijn pad heeft gekend of een groot ego, d.w.z. veel angsten kent. Dit proces, deze reis, gaat onder andere over: ‘heelwording in jezelf’! De beste versie van jezelf worden! Het is echter niet zo dat je beiden perfect en totaal geheeld moet zijn; het leven is een doorgaand groeiproces en dat kan ook, of juist heel goed, samen. De lessen gaan gewoon door. Sommige Twins komen al snel weer samen, om toch weer uiteen te moeten. Anderen zien elkaar soms jaren niet, terwijl ze dicht bij elkaar in de buurt wonen. Het Universum fluistert regelmatig tegen beiden: “Niet nu! Nee, nu nog niet. Het is nog geen Divine Time”.

Jij hebt geen invloed op het moment dat de ander klaar is met zijn of haar processen. Je kunt hem daarbij ook niet helpen in de fysieke wereld en dat moet je ook niet willen. Benut die tijd voor jezelf! Pas dan kun je in diepe verbinding komen met jezelf, rust en vrede in jezelf ervaren, leren over zelfzorg en zelfliefde, gaan inzien waar je jezelf kleinhoudt en afhoudt van je werkelijke bestemming, et cetera. Geniet gewoon van je leven en geef jezelf wat je eigenlijk wilt ontvangen van een ander aan liefde en aandacht. Kom in beweging, misschien zelfs letterlijk door jezelf een reisje te geven, een yoga- of drumsessie, een dansavond, een mantramiddag, een massage of healing of wat jou ook maar oppept. Zelfzorg en zelfliefde zijn belangrijker dan ooit tevoren! Je leert in deze fase wat onvoorwaardelijke liefde is. Eerst onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, dan voor de ander en vervolgens gaat dat breder de wereld in. Je ervaart dat je ook op energetische niveau een waanzinnig, mooie, diepe connectie kunt hebben. Dus hoewel de ander niet fysiek in je leven is, heb je wel invloed op elkaar. Je bent niet alleen één ziel, maar deelt ook DNA en je chakrasysteem.  De mannelijke energie opereert meer vanuit de onderste chakra’s, en dealt dus vaak meer met zwaarte en schaduw terwijl de vrouwelijke energie al meer verbinding heeft met de hogere chakra’s, met de Bron, met licht en liefde.  Dat geeft ook vaak die ‘vertraging’ in dit proces en die energieën mogen bij ieder van ons in balans komen. Op afstand kun je daar wel wat aan werken, ook bij de ander.

Dit zijn zaken die je niet kunt uitleggen aan iemand die dat zelf (nog) niet zo heeft ervaren; dat betekent ook dat je je ontzettend eenzaam kunt voelen af en toe. Toch voel je je niet echt alleen, want je voelt je sterk verbonden met hem of haar, maar ook met Hogere machten en krachten. Maar pas op met uitreiken naar anderen. Ik heb recent drie keer meegemaakt dat juist een medium, die ik overigens niet zelf opzocht, maar die toevallig op mijn pad kwam, het hele Twinconcept afwijst, soms met ongekende felheid, maar ook met weinig kennis van zaken, door bijvoorbeeld te spreken over de verschillende Twin Flames in je leven. Hier werd het begrip verward met zielsverwanten.

Ook hier zit weer een les:

“Zoek de bevestiging niet bij een ander, maar luister naar je eigen innerlijke stem, je intuïtie en dat diepe innerlijk weten”.

Je gaat steeds meer je zielsmissie vinden, het doel waarvoor je hier op aarde bent gekomen. Je leert kijken met je hart. Stap voor stap, in vertrouwen (zonder tijdslimiet en verwachtingen) dat het uitpakt zoals het bedoeld is, ga je door. En dat is voor een groter geheel dan jouw kleine ikje maar kan vermoeden.

In eerste instantie gaat het dus vaak nog helemaal niet over die ander en samenkomen. Allereerst mag de focus juist van die ander af en terug naar jezelf gelegd worden. Hoelang het duurt is niet te zeggen. Dat hangt van vele factoren af, onder andere van de hoeveelheid karma waarmee gedeald moet worden. Karma wordt vaak gezien als een systeem van straf en beloning voor gedane zaken, maar eigenlijk is het niet anders dan de Wet van Oorzaak en Gevolg. Het onderstreept het belang van onze acties en de consequenties daarvan. Iedere actie of daad heeft een rimpeleffect. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat je beseft dat je ALTIJD een keuze hebt. Op ieder moment kun je een andere beslissing nemen en dan zal de uitkomst, het vervolg ook veranderen. Dat geldt voor ieder van ons! Die ander zal je overigens op afstand wel geregeld testen en uitdagen. Het is de kunst om je daardoor niet uit het veld te laten slaan, maar in je vrouwelijke kracht te blijven. En als je uitreikt als hij er nog niet klaar voor is, kom je niet echt verder. Het is zijn taak om de DF in haar grootsheid te krijgen. “Jij kan het allemaal zelf……. mij niet bij nodig!” Soms zegt hij het letterlijk. Maar blijf uit de discussie en blijf doen waar je voor bedoeld bent! Zet je zielsmissie in de wereld, zonder zijn fysieke aanwezigheid. Maar weet dat hij je op afstand altijd ondersteund en vertrouw daar maar op.

“Je kan je wentelen in je eigen shit of je kan die shit als meststof voor jouw toekomst gebruiken.”

Gudrun Planckaert

Als de Divine Feminine niet langer meer zo dramatisch gericht en gefocust is op de Divine Masculine, begint hij steeds meer aan zijn spirituele reis. Hij werkt aan een groter zelfbewustzijn, zal nog meer de stilte in de natuur gaan opzoeken en reflecteren en contempleren op zijn eigen gedrag, ook in eerdere relaties. Hij ontwikkelt meer zijn vrouwelijke kanten, wordt empatischer en ontwikkelt innerlijke rust en vrede. Uiteindelijk komt ook hij steeds meer in verbinding met zijn werkelijke doel hier op aarde. Hij zal veranderingen gaan aanbrengen in zijn werk of zelfs een andere richting willen inslaan. Uiteindelijk zal hij ook zover komen dat hij voelt dat een leven zonder haar niet de bedoeling is.

Als hij zoveel sterker is geworden, mede doordat zij op de achtergrond naast hem staat en hem stimuleert, wat moet dat dan niet geven als de twee als superkrachtig POWER-koppel samen iets neer mogen zetten in de wereld? Zij steunt hem op het spirituele pad, hij steunt haar in de fysieke wereld. Hij is ook degene die de stap mag zetten om fysiek samen te komen. Dit grotere doel met zichtbaarheid in de wereld geldt overigens niet voor ieder Twin Flamepaar. Sommigen mogen gewoon een prachtig liefdevol samenzijn, al of niet met kinderen, neerzetten. Als voorbeeldpaar van een prachtige, bijzondere, onvoorwaardelijke liefde. Maar Twin Flame Guides of Twin Ray-koppels zullen doorgaans iets gaan doen waar een groter deel van de mensheid mee verder kan in een hogere dimensie.

Voor Twins samen kunnen komen hebben ze door een labyrint van karmische levenservaringen en lessen mogen dwalen. In een labyrint kom je tot de kern. Iedere uitdaging, iedere les gaf een kans op groei. Weet dat de mooiste kusten vaak ook de meest grillige kusten zijn, die de mensen op zee het navigeren ernstig bemoeilijken. Houdt hoop en vertrouwen en ga gestaag door op je pad, kleine stapjes zettend.

In die fase ontdek je ook steeds meer het waanzinnig mooie geschenk dat je hebt ontvangen door het ontmoeten van je Twin, die weliswaar niet fysiek aanwezig is, maar wel in je hoofd en hart woont en energetisch voortdurend bij je is. Als je bereid bent het gevraagde innerlijke werk te doen, maak je een spirituele bewustzijnsgroei door, die je nog niet eerder zo intens en diep hebt gekend. Een Twin Flame op je pad is niet voor iedereen in dit leven weggelegd. Het is uniek, maar ook uitdagend. Een bekende zin is dan ook: “This is not for the faint hearted”.

Je kunt niet op zoek naar je Twin Flame! Die verschijnt vanzelf op je pad op het moment dat jij een bepaalde mate van spirituele volwassenheid hebt bereikt en het in jouw zielsplan staat beschreven. Het gaat niet om het vinden van je Twin, maar dat je er klaar voor bent als het de juiste tijd is en jij voldoende bent gegroeid en geëvolueerd. Dan kun je hem of haar en jullie Goddelijke connectie herkennen, begrijpen en waarderen. En dat is niet voor iedereen het geval, hoewel de meningen verdeeld zijn over of iedereen een Twin heeft rondlopen op aarde. Heel veel Twins komen pas op latere leeftijd samen. Sommigen hebben elkaar al verschillende malen ontmoet gedurende hun leven, maar nog niet herkend. Ze moeten eerst hun individuele identiteiten polijsten en spiritueel enorm gegroeid zijn. Dit proces wordt vaak vergeleken met het proces waarbij een stukje kool onder hitte en druk kan veranderen in een prachtige diamant. Of waardoor metaal kan veranderen in goud. De term ‘alchemie’ wordt hiervoor gebruikt.

Door de readingen die ik veel beluister, krijg ik ook een inkijkje in het hoofd van een Divine Masculines en de processen waar het mannelijke collectief doorheen gaat. Dat is niet mals! Ik kom er gezegend vanaf met de taak om erover te schrijven! In sommige gevallen is het zo dat de DM als het ware een extra rugtas draagt om de DF te ontlasten, zodat zij kan doen waar ze voor bedoeld is. Hij gaat extra diep door zaken heen, die zij eigenlijk zou moeten doorworstelen, maar zo staat hij haar energetisch bij in haar processen. Zo heb ik dat zelf in ieder geval gevoeld.

Of jij in een Twin Flame/Twin Rayproces zit, weet je alleen zelf. Durf te vertrouwen op die innerlijke stem, op je eigen intuïtie, op dat diep innerlijk weten. Je mag je daarbij laten leiden door de vele signalen en synchroniciteiten, die als schijnbare ‘toevalligheden’ op je pad verschijnen. Schrijf de meest opvallende maar op in een mooi boekje. Dan kun je daar altijd weer op terugvallen als anker en bron van vertrouwen, als de twijfel zich weer eens aandient. Want zo gaat dat in dit proces: alle stadia mag je door, in een op- en neergaande spiraal krijg je steeds opnieuw eenzelfde soort lessen. Je raakt veel kwijt en mag nog meer afleren. In het begin is er vooral tumult, onzekerheid, twijfel, het gevoel dat je ‘gek’ wordt. Maar uiteindelijk lukt het steeds sneller om in de rust en flow te komen, vertrouwen te houden in het proces en het Hogere Plan. Zo kun je uiteindelijk diep voelen en geloven dat je op een pad zit waar je ontzettend dankbaar voor bent. Een Twin Flame/Rayreis is een geschenk dat niet voor iedereen is weggelegd. Jij bent en hebt hier voor gekozen! Al voelt dat zeker in het begin beslist niet zo, waarschijnlijk!

In deze fase zit ik inmiddels zelf en ik voel steeds meer dat het niet zozeer een kwestie van vrije wil of onoverkoombare angst is dat hij niet uitreikt, maar dat er van bovenaf een betrokkenheid bij de separatietijd is. Er is een Hoger Doel als Twins, die bedoeld zijn om samen te zijn, nog niet samenzijn in de fysieke wereld. Ik zie het als een soort bescherming voor mij om me te kunnen laten doen wat ik heb te doen, om hem te laten doen wat hij alleen te doen heeft, als een bescherming van deze bijzondere connectie etc. Ik raak steeds meer in complete vrede met wat is.

De meesten komen uiteindelijk in definitieve RE-UNION. Dat kan alleen als je er beiden klaar voor bent en op hetzelfde frequentieniveau zit. Wat volgt als het tijd is voor een fysieke samensmelting, die in gang gezet mag worden door de DM, is een geschenk groter dan je ooit had durven dromen. Met een versmelting op allerlei niveaus en een onmogelijkheid om de band ooit weer te verbreken. Zelfs na de dood… En al voor dit aardse leven waren de Twins al samen. Soms in meerdere levens. Sommige Twins komen in een liefdevolle relatie om als voorbeeld voor anderen te mogen fungeren. Andere Twins blijken ook nog grote gezamenlijke missies te hebben die ze mogen neerzetten in de wereld. Dat zijn de Twin Rays.

Vele vormen van Twin-koppels komen nu samen om de overgang, waar we als wereld inzitten, te helpen ondersteunen. De komende tijd zal dit fenomeen steeds zichtbaarder worden! De ontwikkeling is de afgelopen vier jaar razend hard/hart gegaan. Naast de bovengenoemde fasen wordt er ook gesproken over ‘waves’. Dolores Cannon sprak er over, al noemde zij de term Twin Flames niet. De drie golven van vrijwilligers, die zich hebben aangeboden om de wereld te helpen ascenderen. In 2024 schijnt er een vierde golf te ontstaan in nieuwe relatietemplates en met nieuwetijdskinderen. Als het je intrigeert, kun je op Google en You Tube wel informatie vinden.

Ik denk zelf, al vind ik daar weinig informatie over, dat ook Tweelingzielenkoppels of High Level Soulmates, zonder dat van zichzelf te weten en het label te gebruiken, maar die jarenlang liefdevol samen waren, in deze tijd misschien even uit elkaar gehaald worden om straks nog dieper en nog duidelijker hun onvoorwaardelijke liefde de wereld in te kunnen stralen. Als een soort broodnodige time-out in hun zielsband. Ook voor hen geldt dat echt diepe transformatie en evolutie het nodig heeft dat je geregeld alleen bent met jezelf. Contempleren, diep duiken in jezelf vereist afstand van de wereld en tijd alleen. Als één van de twee enorm groeit, kan het zijn dat de ander voelt dat hij of zij achterblijft. Dan ontstaat er dat gevoel van niet goed genoeg zijn, van zelfsabotage. Dus ook in relaties die eigenlijk heel goed zijn, kan het zijn dat er een fase komt waarin je uit elkaar getrokken wordt. Dat voelt dan als een definitieve scheiding en is hartverscheurend en pijnlijk. Net als in een Twinconnectie, maar ook in een andere relatie, kan het dan gebeuren dat de angst om de ander kwijt te raken wordt vertaald in het zelf een einde maken aan de relatie. Zo hoef jij niet afgewezen te worden door de ander, maar in wezen wijs je jezelf af en dat stuk mag geheeld worden. Separatie, de kluizenaarsmodus kan heel nodig, helpend en he(a)lend zijn. Om nog dieper te duiken in zichzelf moet er immers tijd alleen zijn. Zo kun je groeien en evolueren. Zo kom je nog meer in je kracht en meesterschap om straks samen werkelijk mee te kunnen doen met die grote missie voor de mensheid om de wereld mooier te maken en te laten zien wat onvoorwaardelijke liefde kan doen. Soms is het wel de bedoeling dat mensen uit elkaar gaan en hun eigen weg gaan volgen. Maar het kan ook zijn dat je het kunt zien als een tijdelijke fase in het proces zoals vergelijkbaar met de processen van andere Tweelingzielen, Tweelingvlammen of Tweelingstralen.

Hoe pijnlijk dat ook is, niet iedere separatie hoeft een uiteindelijke scheiding te worden. De liefde blijft, de vorm verandert. Het kan een fase van verdieping zijn, dus gun elkaar ook als samenwonend en getrouwd paar die tijd en ruimte. Het lijkt mij een goed advies om niet direct de scheiding formeel in gang te zetten, maar samen te besluiten dat je een jaar uit elkaar gaat, zonder ook al te veel contactmomenten tussendoor. Zonder al te drastische besluiten als verkopen van de plek waar jullie zo gelukkig waren en het in gang zetten van een officiële scheiding. Even onderduiken bij anderen of op een vakantiepark kan een alternatief zijn. De codewoorden in relaties zijn o.a. vertrouwen, liefde, respect, tijd en ruimte geven aan jezelf en de ander! En als je dan ook nog de bereidheid toont om schaduwwerk te doen en alvast te beginnen aan je zielsmissie, dan wordt vanzelf veel duidelijk. En dan zie je over een tijdje wel wat er nog over is van dat liefdesvuur. Het vlammetje kan direct weer een groot vuur geven, maar het vlammetje kan ook wat gedoofd zijn en dan mag je elkaar opnieuw ontdekken, aangezien jullie beiden tijdens de processen zo ontzettend veranderd zijn. De heftige emoties zijn dan wat gezakt en de hele afwikkeling, inclusief de verdeling van gelden en spullen zal waarschijnlijk makkelijker verlopen. Die paren waarbij het niet de bedoeling is dat ze samen de eindstreep halen hier op Aarde, kan ik van harte aanbevelen om in de tijd dat je uit elkaar moet, de losse eindjes samen zo goed mogelijk te ‘ont’-wikkelen. Daar over schrijf ik onder andere in mijn eerste boek, dat nu het beginpunt is geworden van lesmateriaal voor Souldoula’s en achtergrondinformatie / ondersteuning voor mensen in een diepe, transformerende zielsconnectie. Voor een overzicht van mijn totale aanbod: https://levenseindedoula.nl/opties-kosten-en-aanmelden/