Wat zijn Twin Flames?

(Schriftelijke uitleg met onderaan een ingesproken filmpje)

Op deze pagina zal ik iets uitleggen over  Tweelingzielen, Twin Flames, Twin Rays, (High Level) Soulmates en andere zielscont(r)acten. Zoals altijd, maar zeker waar het gaat om dit soort zaken, is het belangrijk dat jij invoelt wat bij jou resoneert. Iemand die zelf niet in dit proces zit, zal het niet snel begrijpen en het afdoen als ‘onzin’ of ‘compleet verzonnen’. Dat mag. Ik weet dat er steeds meer mensen in een Twinproces komen, om de shift die we als wereld maken momenteel te helpen ondersteunen. Deze informatie is dan ook vooral voor hen bedoeld. Ik beschrijf  hier’mijn waarheid’ en in een You Tubefilmpje onderaan deze pagina vertel ik er wat over.

Op 31 december 2022 heb ik voor het eerst iets gepost op Facebook over mijn Twin Flame-proces. Dat zal ik hier delen. Als je meer wilt weten, kun je op mijn Facebookaccount (Jetty Oosterman) ‘Twin Flame’ intikken. Later is daar meer bij gekomen en vanaf 2024 is mijn story beschikbaar als ondersteuning of lesmateriaal voor anderen. Want door mijn eigen processen besefte ik dat er niet alleen levenseindedoulas’s getraind mogen worden, maar ook souldoula’s. Hun werk en inzet is vergelijkbaar, alleen is de levensfase waarin ze naast iemand lopen anders.

31 december 2022: “Vandaag ga ik iets posten wat ik freaky eng vind!! Ik schrijf de laatste bladzijde in mijn boek dat in 2023 geboren zal worden. Het is een terugblik op mijn leven, maar vooral op de turbulente jaren 2020, 2021 en 2022. Voor de meeste mensen waren dit jaren waarin er veel is opgeschud, door de intrede van corona en alles wat er nog meer speelt in de wereld. Voor mij persoonlijk kwam daar nog bij het beëindigen van een relatie van 50 jaar, waaronder 45 jaar huwelijk. Vervolgens keek ik een wildvreemde man, die ik nog geen uur kende in de ogen en voelde: “Jeetje, jij bent mijn tweelingziel!” om daarna op Google te moeten uitvinden wat dat betekende. Hier kies je niet welbewust voor; dit kiest jou! What the hell is going on?

Nou, inmiddels weet ik dat! Je complete leven dondert in elkaar, je wordt versneld in allerlei (spirituele) ascentie- en transformatieprocessen gegooid. Alles wat gewoon was, leek te veranderen. IK veranderde en dat heeft vergaande consequenties voor de wereld om mij heen. En toen kreeg ik ook nog corona! Een maand ziekenhuis, waaronder IC en al met al zo’n drie maanden uit de running. Ik moest letterlijk stilstaan of nou ja…. vooral stil liggen. Er zijn mensen die van minder ernstig depressief worden. Maar misschien is ziekte wel de periode van herstel na stress? Misschien heeft het iets te maken met het activeren van je DNA-cellen? Misschien heeft ziek zijn je iets te vertellen? Sta ik met dit soort vragen inmiddels steeds meer in verbinding met de wijsheid van de Crone in mij of raak ik juist van het padje?

Ik kreeg gelukkig de boodschap van “boven” om weer een boek te gaan schrijven. Dat hielp enorm. In mij blijkt een kluizenaar te wonen, die het heel prettig vindt om zich terug te trekken. Dus heb ik de laptop geopend en dat hielp mij om mezelf en mijn processen te leren begrijpen. Het is geen roman met een happy end geworden, helaas! En misschien wordt het dat ook nooit in traditioneel romantische zin. Het is een autobiografie vol vragen, gedoe, gestruggle, maar vooral ook groei in bewustzijn op zoveel terreinen. Ik duik diep in alles wat ik kan vinden over zielsrelaties en twin flames in het bijzonder. Het is mijn verhaal, mijn “waarheid”, rauw en pijnlijk soms, maar vooral is het een verhaal van “thuiskomen”, van overgave, van onvoorwaardelijke liefde voelen, van terugkeren naar jezelf, van vol vertrouwen hebben in een mooiere wereld.

Ik zal er vast vaker over gaan posten. Ik ben niet de enige die denkt haar Twin Flame of Tweelingziel te ontmoeten in deze periode. Zoveel is mij inmiddels duidelijk geworden, naast de vele andere inzichten die binnentraden door research en contacten met anderen. Twin Flames blijken wereldwijd massaal op te staan om de aarde te helpen ascenderen. Ze laten o.a. zien dat er een andere invulling van relaties mogelijk is. Het is een intense zielsliefde; een gevoel van thuiskomen als die herkenning plaatsvindt. De energie-uitwisseling tussen beiden is intens en overweldigend. Daar wil één van de twee vaak van weg, omdat het te heftig voelt. Dus komen de meesten eerst in de separatiefase, waarbij de één de runner speelt en de ander de chaser. Dat is pijnlijk maar ook nodig, zodat beiden in die fase kunnen groeien in zichzelf. Ze mogen op zoek naar hun missie hier op aarde maar ook naar bv. zelfliefde, oude overtuigingen, oude kernworden en nog veel meer. Dat zal blijven doorgaan, ook als ze in liefdevolle Union zijn. Er breekt een periode aan waarin op steeds diepere lagen, zelfs vanuit voorouderlijke lijnen en vorige levens, diepe wonden geheeld mogen worden. En die individuele processen vertonen opmerkelijk veel overeenkomsten. Of je nu in Canada, op de Bahama’s of in Afrika woont…. Bizar en bijzonder! Of is ook dit weer een waanzinnige hype, een compleet verzinsel in de hoofden van spiri-wiri complotgekkies? Ik weet het niet….. Mijn boeken geven jou dat antwoord niet, want het heeft nog een open einde. Maar ik kan je vertellen dat ik geregeld heb verzucht: “kom gewoon in mijn leven en zo niet, ga dan in ieder geval ook maar uit mijn hoofd en mijn hart!”. Maar daar bleef hij, wat ik ook probeerde.

Ook al zit hij niet op mijn bank, die liefde is er toch wel. Dit is wat ze noemen: ‘Onvoorwaardelijke liefde’. Zonder voorwaarden gun ik hem het allerbeste, zelfs al is dat zonder mij in zijn leven, als dat moet. Ik gun hem de ruimte die hij nodig heeft om te onderzoeken, heb hem al tijden niet gezien en heb daar vrede mee. Wat iets anders is dan dat ik niet heel erg uitkijk naar zijn terugkomst.
Maar is het daarom een compleet verzonnen verhaal, dat zich afspeelt in bepaalde (wat wereldvreemde) hoofden? Of spelen er wellicht andere zaken mee als vrije wil, angsten, een ego dat de controle niet los wil of durft te laten of ….? Dat mag de lezer straks zelf bepalen. Er is niet één waarheid. Onderzoek zelf, net als ik doe in dit boek.

Ik heb hoewel ik het zonder dat bewijsmateriaal op de bank dus retespannend vindt, desondanks besloten dat mijn verhaal nu de wereld in mag, omdat ik weet dat er steeds meer mensen mee worstelen, vaak in diepe eenzaamheid, met dit bij tijd en wijle stuitergek-makende proces. Ik ken al verhalen van (pogingen tot) zelfdoding en daarom moet er bekendheid komen. Je kunt er bijna met niemand over praten die niet zelf in zo’n soort proces zit. Mensen begrijpen het niet, kijken je wazig en bijna hoofdschuddend aan en zeggen al snel dat je gewoon door moet gaan met je leven en die ander uit je hoofd moet zetten. Als jij er in al je kwetsbaarheid iets over verteld hebt, maar er wordt nooit meer naar gevraagd, vergroot dat je (zelf-) vertrouwen en zelfbeeld niet! Maar dat is kennelijk net een deel van de les en de bedoeling: je mag leren vertrouwen op je eigen weten en je eigen kracht, onafhankelijk van de mening van een ander. Ik heb mazzel want ik heb een paar vriendinnen die er altijd voor me zijn en ik heb contact met “soortgenoten”, want die mensen spreek ik de laatste tijd steeds vaker. Die worden zomaar op mijn pad gezet. Voor hen en al de mensen om hen heen die het niet begrijpen, kan mijn boek wellicht wat bijdragen. Ik had het in het begin zelf graag gelezen! Iemand die door heftige (spirituele) processen gaat is niet psychisch ziek, hoeft geen medicatie maar kan geholpen worden met wat begrip en een luisterend oor. Een Souldoula kan daarbij van grote waarde zijn! Zeker als hij of zij zelf in een Twin Flameproces zit, wat overigens geen must is.

Ik draag op mijn manier graag mijn steentje bij. Dus als iemand jou vertelt over een ‘out of the blue’ ontmoeting, die de wereld op z’n kop zet, dat hij/zij zichzelf niet meer herkent, en de ander 24/7 in hem of haar leeft, wat niet zomaar meer overgaat ook al heb je elkaar al maanden of zelfs jaren niet gezien hebt, zoals bij een “gewone” verliefdheid wel is, verklaar hem dan niet gelijk voor gek. En adviseer ook maar niet om te gaan daten om die ander te vergeten, want dat kan niet met een Twin Flameconnectie. Een Twin zit in je hart en hoofd en kan er niet zomaar meer uit gezet worden. De band/die liefde is eternal en kan niet verbroken. Overigens kun/moet je je Twin ook niet zelf gaan zoeken. Die staat onverwachts een keer voor je neus, maar het kan lang duren en hij zal niet direct bij je blijven. En als hij of zij niet komt, dan is er nog proceswerk gaande. Ga er geen druk opzetten. Zelf heb ik wel heel af en toe uitgereikt om te laten weten en voelen dat ik er nog ben, tegen de adviezen in overigens. Volg je eigen hart en pad! Daar signeer ik mijn boeken mee en daar leef ik naar. Dit is: ‘Divine order in Divine time’….. en wanneer dát is weet jij dus niet en kun je ook niet beïnvloeden. In dit proces mag je je volledig overgeven en blijkt controle een illusie. Net het echte leven dus……

Waar ik in het filmpje zeg dat ik “alleen maar hoef te ontvangen” is het natuurlijk wel zo, dat dit het resultaat is van jarenlang innerlijk werk, dat daarvoor gevraagd wordt.  Dat gaat over het integreren van het licht en het donker is mezelf, over balans brengen in mijn mannelijke en vrouwelijke energie en zoveel meer.  Over hoe dat is verlopen bij mij gaan mijn boeken, die nu verkrijgbaar zijn als lesmateriaal voor het innerlijk proces van anderen, als inspiratie, bemoediging en ondersteuning!